Tko sam ja?

Zovem se Danijel Reponj, i rođen sam u Zagrebu, u doba kada se Rock & Roll slušao na veliko i nosile hlače s nogavicama "na zvono". Školovanje sam završio u Virovitici gdje i sada živim. Radio sam u virovitičkom TVIN-u, a 1991. godine sam prešao u MUP RH i sada radim u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj.

Hobi mi je astronomija kojom sam se "zarazio" još u osnovnoj školi. Osim promatranja nebeskih objekata, bavio sam se i njihovim fotografiranjem, astrofotografijom kako se to stručno naziva. Nekada sam to radio klasičnim fotoaparatom, a riječ je bila o Praktici MTL-3. Tako sam naučio razvijati crno bijele filmove i izrađivati fotografije. Njih ovdje nećete vidjeti. Tehnika je napredovala, a s njom i način snimanja. Danas rijetki rade s filmom, svi su prešli na digitaliju, pa sam i ja išao tim pravcem. Sve fotografije ovdje, snimljene su DSLR-om, Canon EOS-450D i pripadajućom opremom. Detalje o tome možete vidjeti u blogu.

Bavio sam se i radio amaterizmom kao i elektronikom u smislu izrade jednostavnijih elektroničkih sklopova. Silom prilika, izrađivao sam i web stranice, no to sam prepustio onima koji ih puno bolje rade od mene.

Danas živim u Svetom Đurđu, malom mjestu podno Bilogore, pored Virovitice. Sve fotografije koje možete vidjeti ovdje, snimljene su na mojim malim putovanjima po okolici. O njihovim detaljima pročitajte u blogu gdje pišem gdje sam bio i što sam snimao ili doživio. Tamo možete i komentirati. Volim prirodu i u njoj boravim kada god mogu. Drage su mi i životinje koje rado fotografiram. Svijet oko nas je prepun zanimljivosti, a dio njih pronaći ćete ovdje, u Svijetu fotona.